Algemene Voorwaarden


Dit zijn de algemene voorwaarden van ikwordillustrator.nl, een webshop van de Schildertuin. In deze voorwaarden vind je de rechten en plichten van jou als klant en mij als verkoper. Lees de voorwaarden goed door vóór je een dienst of product bestelt. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je onverwachte verrassingen achteraf.

 

Alle persoonsgegevens die ikwordillustrator.nl van je ontvangt worden met de grootst mogelijke zorg voor je privacy behandeld. Lees meer hierover in het privacybeleid.

 

Toepasselijkheid algemene voorwaarden

Als je een bestelling plaatst, ga je akkoord met deze algemene voorwaarden. 


Definities | uitleg van gebruikte termen

 

Verkoper

ikwordillustrator.nl is een webshop van de Schildertuin. De Schildertuin is de eenmanszaak van Hilde Reurink en staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 05085729. De Schildertuin/Hilde Reurink wordt in deze algemene voorwaarden de verkoper genoemd. De verkoper wordt in deze voorwaarden ook met ik of mij aangegeven.

 

Consument

De wederpartij van de verkoper wordt in deze algemene voorwaarden klant of consument genoemd. De klant is een consument die een overeenkomst op afstand aangaat met de verkoper. De klant wordt in deze voorwaarden ook met je of jij aangegeven.

 

Dag

Met een dag wordt een kalenderdag bedoeld.

 

Aanbod

Het product of de dienst die de verkoper te koop aanbiedt op de website ikwordillustrator.nl. Dat kunnen zowel fysieke- als digitale producten of diensten zijn.

 

Overeenkomst

Er is sprake van een overeenkomst op afstand nadat de klant het bestelproces via de webshop succesvol heeft afgerond en de verkoper een bestelbevestiging naar het door de klant opgegeven e-mailadres heeft verstuurd.

 

Fysiek product

Een fysiek product is gemaakt van tastbare materialen, je kunt het vastpakken/aanraken. Fysieke producten worden na betaling via de post op het door de klant aangegeven adres bezorgd.

 

Digitaal product

Een digitaal product is een product dat je niet kunt vastpakken/aanraken. Digitale producten worden door de verkoper in digitale vorm aangeleverd bij de klant. Voorbeeld van digitale producten zijn: printables en e-books in de vorm van pdf-bestanden, downloadbare templates, e-mailcursussen, printbare afbeeldingen of andere digitale producten. Digitale inhoud wordt via een e-mail naar het door de klant aangegeven e-mailadres als digitaal te downloaden bestand verstuurd.

 

Maatwerk

Onder maatwerk vallen alle fysieke en digitale producten en diensten die de verkoper op basis van specifieke instructies vanuit de klant exclusief aan deze klant levert.

 

Bedenktijd

De termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.

 

Herroepingsrecht

De mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.

 

Modelformulier voor herroeping

Een formulier waarmee de klant schriftelijk aan de verkoper doorgeeft gebruik te willen maken van het recht op herroeping.


Identiteit van de verkoper | contactgegevens

De Schildertuin | Hilde Reurink
Hortensiastraat 36, 8013 AE Zwolle
E-mailadres: info@ikwordillustrator.nl 


Telefoonnummer: 06 10 22 49 46 | vanuit landen buiten NL: +31 6 10 22 49 46

Kvk-nummer: 05085729
Btw-identificatienummer: NL001666076B37


In deze voorwaarden vind je informatie over:

 1. Wie, wat en hoe
 2. Aanbod 
 3. Bestellingen
 4. Prijzen 
 5. Verzending en bezorging
 6. Bedenktijd en retourneren
 7. Herroepingsrecht gebruiken
 8. Garanties
 9. Betaalmethodes
 10. Klachtenregeling
 11. Geschillen
 12. Gebruik van digitale producten
 13. Gebruik van vrij toegankelijke inhoud
 14. Auteursrecht

 

1. Wie, wat en hoe

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke bestelling die de klant plaatst. Als je een bestelling plaatst, bevestig je dat je minimaal 18 jaar bent, of dat je ouders/voogd je toestemming hebben gegeven iets te bestellen en dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

 

De verkoper is Hilde Reurink en ik ben eigenaar van de Schildertuin en ikwordillustrator.nl. Wil je meer weten over mij of mijn werk, kijk dan op www.hildereurink.nl. Een bestelling vindt plaats tussen jou (de klant) en mij (de verkoper).

 

Voor bestellingen uit deze webshop werk ik samen met Jouwweb. Jouwweb is als platform niet aansprakelijk voor mijn content, de manier waarop ik communiceer, en de transacties die via de webshop plaatsvinden. Je kan mij er dus persoonlijk op aanspreken.

 

2. Aanbod

Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van het aangeboden product, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. De verkoper gebruikt afbeeldingen die zoveel mogelijk een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud zijn. Afbeeldingen van producten kunnen licht afwijken van hetgeen je op je beeldscherm ziet en/of wat je thuisgestuurd krijgt. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de verkoper niet.

 

Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.


3. Bestellingen

Als je van mij een bevestiging ontvangt van je bestelling, geeft dat aan dat je aankoop geaccepteerd is. Vanaf dat moment geldt het als een koopovereenkomst. Ik wil je vooral aanraden om alle e-mails of andere correspondentie over je bestelling goed en veilig te bewaren voor het geval daar later vragen over zijn.

 

Voor het kunnen afhandelen van je bestelling heb ik bepaalde persoonsgegevens nodig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van de persoonsgegevens. Bij fysieke producten gaat het om: voor- en achternaam, (huis)adres, e-mailadres en telefoonnummer. Bij digitale producten heb ik nodig: voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Je hebt altijd het recht om het verzoek te doen dat jouw persoonsgegevens verwijderd worden.

 

Van sommige producten, voornamelijk de originelen, bestaat maar één exemplaar. Daarvoor geldt: op is op.

 

Alle producten blijven eigendom van de verkoper tot de betaling door de klant is voldaan.


4. Prijzen

Alle op de website ikwordillustrator.nl genoemde prijzen van diensten en producten zijn in euro’s inclusief BTW en exclusief verzendkosten (tenzij anders vermeld). De prijzen gelden voor bestellingen die je via deze website doet, op de dag dat je de bestelling doet.

 

Let erop dat de wijze van betaling nog eventuele kosten met zich mee kan dragen. Voordat je de bestelling voltooit, krijg je een overzicht van alle kosten.

 

Af en toe zijn er tijdelijke acties. Bijvoorbeeld een product voor een lagere prijs of gratis verzending. Die acties gelden alleen voor die specifieke periode, of tot desbetreffend product uitverkocht is.

 

Alle transacties worden behandeld door derden. Raadpleeg hiervoor de bepalingen van het bedrijf Mollie (voor iDeal).

 

Je koopt een product of een origineel, niet een licentie erop om het commercieel te gebruiken/publiceren. Neem contact op als je interesse hebt in een licentie van een van mijn ontwerpen.

 

5. Verzending en bezorging

Bij het verzenden van fysieke producten geeft de verkoper duidelijk vooraf aan welk postbedrijf de bestelling zal bezorgen. De verkoper communiceert ook aan de koper hoe lang het ongeveer zal duren tot deze de bestelling binnen heeft. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verkoper is voor het laten bezorgen afhankelijk van de dienstverlening van het desbetreffende postbedrijf.

 

De verkoper doet haar uiterste best om zo duidelijk mogelijk naar de klant te communiceren wanneer ze een periode afwezig is, of wanneer er sprake is van wat vertraging. 

Wanneer de klant een optie zonder Track&Trace kiest, is dit op eigen risico. Wanneer je ervoor kiest om wel Track&Trace aan te klikken, en er mocht iets misgaan tijdens de verzending, kan de verkoper bij PostNL nagaan waarom iets niet geleverd wordt.

 

De verkoper is niet aansprakelijk voor een onjuiste, trage of vergeten bezorging welke veroorzaakt is door het postbedrijf. Ook beschadiging door de verzending van PostNL valt buiten de aansprakelijkheid van de verkoper.Na betaling van een digitaal product ontvangt de klant via het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail met een link, waarmee het gekochte product kan worden gedownload.


6. Bedenktijd en retourneren

Als je iets besteld hebt en er ontevreden over bent, kun je het binnen 14 dagen retourneren. Je hebt dus 14 dagen bedenktijd. Iedere klant heeft het recht om de koopovereenkomst zonder opgave van redenen tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling te ontbinden. Dit recht heet het herroepingsrecht.

 

Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

 1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. De klant zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
 2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
 3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de verkoper hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.

 

‼️Het herroepingsrecht geldt niet voor maatwerk producten/diensten en ook niet bij digitale producten (zie hieronder).

 

Maatwerk uitgezonderd van retourneren

Onder maatwerk vallen alle producten en diensten die de verkoper op basis van specifieke instructies vanuit de klant exclusief aan deze klant levert. De verkoper levert deze producten in opdracht van de klant. Maatwerk kan niet worden geruild, omdat het product door het gepersonaliseerde karakter niet meer aan andere klanten verkocht kan worden.

 

Digitale producten uitgezonderd van retourneren

Onder digitale producten vallen onder andere printables en e-books in de vorm van pdf-bestanden, downloadbare templates, e-mailcursussen en printbare afbeeldingen. Digitale producten zijn niet fysiek en worden elektronisch aangeleverd. Voor alle digitale producten die je in de website koopt, geldt dat je deze niet kunt retourneren.


7. Herroepingsrecht gebruiken

Maak je gebruik van het herroepingsrecht? Meld je retour aan door het modelformulier voor herroeping volledig in te vullen en daarna te e-mailen naar info@ikwordillustrator.nl. Geef in je mail duidelijk aan dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht én bevestig dat je je product retour zal sturen. Stuur het fysieke product in de originele staat en met originele verpakking (indien mogelijk) terug naar de Schildertuin. De kosten van het retourneren zijn wel voor jouw eigen rekening.

 

Zodra de Schildertuin het door jou geretourneerde product onbeschadigd/in nette staat ontvangt, krijg je het volledige orderbedrag* (inclusief verzendkosten) binnen 14 dagen na aanmelding van je retour teruggestort op de door jou gecommuniceerde bankrekening. Let op: de verzendkosten voor het retourneren vallen hier niet onder, deze zijn voor jouw eigen rekening. Kijk voor de exacte verzendtarieven op de website van je postvervoerder.

 

*Als het product (of de verpakking) meer beschadigd is dan nodig zou zijn om het product te proberen, kan de verkoper deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product met zorg en verpak het voldoende stevig, liefst in de originele verpakking.

 

Herroepingsrecht bij fysieke producten

De consument heeft na ontvangst van een fysiek product een bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat je als klant tot 14 dagen na ontvangst van het product zonder opgave van reden de overeenkomst kunt annuleren/ontbinden. De verkoper mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.

Herroepingsrecht uitzondering voor maatwerk

Alle producten van ikwordillustrator.nl die op maat of in opdracht van de klant zijn gemaakt, zijn wettelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht. Voor deze maatwerk producten geldt de bedenktijd van 14 dagen niet. Dat betekent dat de verkoop na succesvolle betaling definitief is. De koper geeft bij elk van de producten waarvoor dit van toepassing is, duidelijk aan dat het betreffende product is uitgezonderd van bedenktijd en herroepingsrecht. Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden doet de klant uitdrukkelijk afstand van de bedenktijd en herroepingsrecht.

 

Herroepingsrecht uitzondering voor digitale producten

Alle digitale producten die de klant via ikwordillustrator.nl koopt zijn wettelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht. Voor deze digitale producten geldt de bedenktijd van 14 dagen niet. Dat betekent dat de verkoop na succesvolle betaling definitief is. De koper geeft bij elk van de producten waarvoor dit van toepassing is, duidelijk aan dat het betreffende product is uitgezonderd van bedenktijd en herroepingsrecht. Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden doet de klant uitdrukkelijk afstand van de bedenktijd en herroepingsrecht.


8. Garanties

De verkoper garandeert dat alle producten en originelen die ze te koop aanbied via ikwordillustrator.nl haar eigen ontwerpen bevatten. Het auteursrecht ligt dan ook bij Hilde Reurink/De Schildertuin en al het werk is als zodanig beschermd. De verkoper garandeert alle teksten en informatie met de grootst mogelijke zorg samen te stellen, onder voorbehoud van fouten.

 

Onder geen enkele voorwaarde is de verkoper aansprakelijk voor indirecte schade zoals inkomstenderving.

 

De verkoper heeft het recht deze algemene voorwaarden te updaten. De verkoper zet de datum van de laatste update onder de voorwaarden.

 

9. Betaalmethodes


Bij ikwordillustrator.nl kun je op onderstaande manieren betalen:

 1. iDeal via Mollie 
 2. Betaling na ontvangst van een digitale factuur op het e-mailadres van de klant. Optie 2 kan alleen bij werk dat de verkoper in opdracht van de klant heeft gemaakt (maatwerk). 


10. Klachtenregeling

Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven schriftelijk via de post of via e-mail worden ingediend bij de verkoper.

 

Bij de verkoper ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de verkoper binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

 

De consument dient de verkoper in ieder geval 4 weken de tijd te geven om de klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze termijn ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.


11. Geschillen

Op overeenkomsten tussen de koper en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.


12. Gebruik van digitale producten

ikwordillustrator.nl verkoopt digitale producten en diensten. Dat kunnen zijn: printables en e-books in de vorm van pdf-bestanden, downloadbare templates, e-mailcursussen, printbare afbeeldingen of andere digitale producten.

 

Bij digitale producten ontvangt de klant geen fysiek product. De digitale producten worden na succesvolle betaling geleverd via een link in de bevestigingsmail naar de klant. Deze e-mail wordt eenmalig verstuurd naar de klant, dus bewaar deze goed!

 

De klant is zelf verantwoordelijk voor het kunnen openen van het digitale product. De koper informeert de klant voor aankoop op productpagina in de webshop en na aankoop in de bevestigingsmail die de klant na betaling digitaal via de e-mail ontvangt, duidelijk over het soort bestand en de manier om deze te openen.

 

Na aanschaf van een digitaal product (bijvoorbeeld printable, e-book of template) kan de klant deze downloaden. Het verder distribueren van een gekocht digitaal product is niet toegestaan. De klant mag deze dus niet doorsturen aan personen buiten het huishouden of deze zelf gaan verkopen. Het is de klant ook niet toegestaan om digitale producten aan te passen en deze daarna door te sturen aan personen buiten het huishouden of ze zelf te gaan verkopen of aan een derde partij door te verkopen. 

 

De content van digitale producten mag alleen gebruikt en geprint worden voor eigen gebruik van de klant. Het is niet toegestaan om de digitale producten te delen of door te verkopen aan iemand anders.


13. Gebruik van vrij toegankelijke inhoud


Voor het delen van de kosteloos toegankelijke informatie op ikwordillustrator.nl (zoals webpagina’s, interviews en blogposts) gelden onderstaande voorwaarden:

 1. De kosteloos toegankelijke inhoud mag uitsluitend voor niet-commercieel gebruik gedeeld worden met anderen.
 2. Vermeld bij het delen altijd de exacte bron (link naar de oorspronkelijke url) van de tekst en/of afbeeldingen.
 3. Het letterlijk kopiëren van tekst of afbeeldingen en opnieuw distribueren onder een andere naam of kanaal is niet toegestaan.


14. Auteursrecht

Het auteursrecht van teksten, afbeeldingen, producten en diensten die op ikwordillustrator.nl tegen betaling worden aangeboden, ligt bij Hilde Reurink/De Schildertuin en al het werk is als zodanig beschermd.

 

Algemene voorwaarden

  ikwordillustrator.nl 

   december 2023


Algemene voorwaarden printen? Klik op de downloadbare .pdf hieronder

Algemene Voorwaarden Ikwordillustrator