Retourbeleid

 

Dit is het retourbeleid van de website ikwordillustrator.nl, een initiatief van het bedrijf De Schildertuin. De Schildertuin (in de persoon van Hilde Reurink) is verantwoordelijk voor juiste afhandeling van het retourbeleid zoals weergegeven in dit document.

Bedenktijd en retourneren

Als je iets besteld hebt en er ontevreden over bent, kun je het binnen 14 dagen retourneren. Je hebt dus 14 dagen bedenktijd. Iedere klant heeft het recht om de koopovereenkomst zonder opgave van redenen tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling te ontbinden. Dit recht heet het herroepingsrecht. Als je hier gebruik van wil maken, download dan het modelformulier van de website, vul het volledig in en mail het vervolgens naar info@ikwordillustrator.nl.

 

Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

 

  1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. De klant zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
  2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
  3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de verkoper hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.

 

‼️Het herroepingsrecht geldt niet voor maatwerk producten/diensten en ook niet bij digitale producten (zie hieronder).

 

Maatwerk uitgezonderd van retourneren

Onder maatwerk vallen alle producten en diensten die de verkoper op basis van specifieke instructies vanuit de klant exclusief aan deze klant levert. De verkoper levert deze producten in opdracht van de klant. Maatwerk kan niet worden geruild, omdat het product door het gepersonaliseerde karakter niet meer aan andere klanten verkocht kan worden.

Digitale producten uitgezonderd van retourneren

Onder digitale producten vallen onder andere printables en e-books in de vorm van pdf-bestanden, downloadbare templates, e-mailcursussen en printbare afbeeldingen. Digitale producten zijn niet fysiek en worden elektronisch aangeleverd. Voor alle digitale producten die je in de website koopt, geldt dat je deze niet kunt retourneren.

Modelformulier voor herroeping

Maak je gebruik van het herroepingsrecht? Meld je retour aan door het modelformulier voor herroeping te downloaden, volledig in te vullen en daarna te mailen naar info@ikwordillustrator.nl. Geef in je e-mail duidelijk aan dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht én bevestig wanneer je je product retour zal sturen. Stuur het fysieke product in de originele staat en met originele verpakking (indien mogelijk) terug naar de Schildertuin. ‼️De kosten van het retourneren zijn wel voor jouw eigen rekening!

 

Zodra de Schildertuin het door jou geretourneerde product onbeschadigd/in nette staat ontvangt, krijg je het volledige orderbedrag* (inclusief verzendkosten) binnen 14 dagen na aanmelding van je retour teruggestort op de door jou gecommuniceerde bankrekening. Let op: de verzendkosten voor het retourneren vallen hier niet onder, deze zijn voor jouw eigen rekening. Kijk voor de exacte verzendtarieven op de website van je postvervoerder.

 

*Als het product (of de verpakking) meer beschadigd is dan nodig zou zijn om het product te proberen, kan de verkoper deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product met zorg en verpak het voldoende stevig, liefst in de originele verpakking.

 

Herroepingsrecht bij fysieke producten

De consument heeft na ontvangst van een fysiek product een bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat je als klant tot 14 dagen na ontvangst van het product zonder opgave van reden de overeenkomst kunt annuleren/ontbinden. De verkoper mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.

 

Herroepingsrecht uitzondering voor maatwerk

Alle producten van ikwordillustrator.nl die op maat of in opdracht van de klant zijn gemaakt, zijn wettelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht. Voor deze maatwerk producten geldt de bedenktijd van 14 dagen niet. Dat betekent dat de verkoop na succesvolle betaling definitief is. De koper geeft bij elk van de producten waarvoor dit van toepassing is, duidelijk aan dat het betreffende product is uitgezonderd van bedenktijd en herroepingsrecht. Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden doet de klant uitdrukkelijk afstand van de bedenktijd en herroepingsrecht.

 

Herroepingsrecht uitzondering voor digitale producten

Alle digitale producten die de klant via ikwordillustrator.nl koopt zijn wettelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht. Voor deze digitale producten geldt de bedenktijd van 14 dagen niet. Dat betekent dat de verkoop na succesvolle betaling definitief is. De koper geeft bij elk van de producten waarvoor dit van toepassing is, duidelijk aan dat het betreffende product is uitgezonderd van bedenktijd en herroepingsrecht. Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden doet de klant uitdrukkelijk afstand van de bedenktijd en herroepingsrecht.

 

Retourbeleid

  ikwordillustrator.nl 

   december 2023


Privacyverklaring printen? Klik op de downloadbare .pdf hieronder

Retourbeleid ikwordillustrator.nl